Vänligen läs igenom vår lista nedan för att se vilka saker du bör lämna hemma. Otillåtna/olagliga föremål kommer beslagtas och anmälas. Det kommer inte ske någon återlämning utav beslagtagna föremål. Det finns även ett par saker som vi ber dig lämna hemma. Djur/systemkameror beslagtas självklart inte, men dem får stanna utanför området.

Följande föremål får inte medtas in på festivalområdet:

* Alkohol
* Mat & Dryck
* Stolar av olika slag
* Paraply
* Brandfarliga vätskor
* Alla föremål som rimligen kan användas som vapen
* Droger
* Fyrverkerier, pyroteknik eller bengaler
* Laserpekare
* Glasflaskor
* Djur
* Ljudsystem
* Systemkamera
* Rökförbud gäller inne på arenan

Kontakta oss innan om du är osäker på om du får ta med något in på festivalområdet.

Varför du inte får ta med djur: Detta p.g.a. höga ljudvolymer som inte är särskilt passande för djur, trånga utrymmen, mycket folk, pyroteknik som kan skrämma djuren samt allergier.

Varför du inte får ta med dig systemkamera: Detta är krav från många artisters management & bokningsbolag, samt stöldrisk, skymningsrisk och skador.

Genom att besöka festivalen godtar du att du kan bli fotograferad. Fotografier/video kommer att ev. användas i kommersiella syften och bilder kommer inte att tas bort av besökares önskemål.

Biljettfrågor

Covid 19 - framflyttat till 2021 - allmän info

Som följd av regeringens beslut angående folksamlingar är det inte möjligt att genomföra Tomas Ledins konsert i Sundsvall den 2 juli – Arenafesten 2020 kommer därför att flyttas fram en sommar och hitta nya krafter 8 juli 2021. Säkerheten för artister, publik och personal är alltid vår högsta prioritet och vi vidtar åtgärder enligt instruktioner från myndigheterna.

Biljetter som köpts till Arenafesten 2020 gäller till festivalen 2021, oavsett eventuella prishöjningar. Köpta biljetter till Arenafesten 2020 kommer kunna återlösas, förutom serviceavgiften, till och med sista juni. Det kommer ett separat mejl till er som köpt biljetter inom ett par dagar med mer information kring vad som gäller och hur ni går tillväga. Vi ber om förståelse att detta är nytt för oss alla och att vi arbetar för att vi och vår biljettleverantör ska hinna hantera allt på ett bra och korrekt sätt. Ni kan sitta lugnt i båten och invänta ett mejl inom ett par dagar med mer information.

Tomas Ledins konsert har tyvärr inte varit möjlig att flytta med till det nya datumet 8 juli 2021. Vi kommer presentera nya artister senare i höst. Vi såg verkligen fram emot att få ett fantastiskt premiärår för Arenafesten tillsammans med er och är ledsna att inte kunna genomföra det. Nu kämpar vi tillsammans för att ta oss igenom denna kris och ser istället fram emot en fantastisk sommar 2021.

Varma hälsningar,
Arenafesten

Covid 19 - Hur gör jag återköp?

Du kontaktar inte oss, utan du kontaktar Tickster, som är vår biljettleverantör och den leverantör du köpt din biljett av. De hanterar alla återköpsfrågor och hjälper dig med eventuellt återköp. Du hittar deras telefonnummer eller mail/kontaktuppgifter på Tickster.com. Så vänligen notera att du måste kontakta Tickster och inte oss (!) för att göra ett återköp.

Covid 19 - Tickster hänvisar tillbaka till er som arrangör:

Det är Tickster som hanterar alla våra biljettärenden. Har festivalen nyligen ställts in/skjutits fram kan det dröja några dagar tills all information har nått Tickster om vad som gäller. Därför kan de vid tillfälle ha hänvisat tillbaka till oss om du kontaktat de i närheten av beslutet om framskjutet evenemang. Tickster har fått all information av oss och hanterar således alla frågor kring återköp/biljetter. Vi rekommenderar att prova kontakta de igen om några dagar så ska de nog ha kommit till rätta med allt. Det är väldigt många evenemang i Sverige som ställs in / skjuts fram. Så det tar lite längre tid än vanligt för de att hinna hantera allt.

Covid 19 -Jag har anmält återköp och undrar när pengarna kommer tillbaka?

Tickster hanterar alla återköpsfrågor och deras återbetalningar sker i omgångar. Det är väldigt hög belastning nu hos Tickster då alla evenemang i Sverige ställs in m.m och därför är handläggningstiden betydligt längre än vanligt. Så vi hoppas ni kan ha hänsyn till detta. Vid fler funderingar, ber vi er kontakta Tickster som hanterar ärendet.

Jag har inte fått eller tappat bort mitt bekräftelsemejl för min biljett till Arenafesten. Vad gör jag?

Du kontaktar vårt biljettbolag Tickster på 0771 – 47 70 70 på vardagar mellan 10 – 17.

Jag har köpt biljett och fått förhinder. Kan jag sälja vidare min biljett?

Biljetterna är ej personliga så du kan sälja vidare biljetten utan problem. Använd dig av vår biljettleverantörs system för försäljning: https://resale.tickster.com

Jag har köpt två biljetter till mig och min kompis men det står mitt namn på båda biljetterna. Kommer det vara ett problem när vi hämtar ut festivalarmbanden?

Nej. Ni behöver bara ta med era biljetter och hämta ut festivalarmbanden.
Dock så måste ni båda vara med när ni hämtar ut armbanden. Du kan ej hämta ut åt någon annan. Legitimation måste tas med vid uthämtning.

Måste jag skriva ut biljetten eller kan jag visa den i mobilen istället vid armbandsuthämtningen?

Du behöver inte skriva ut något. Leta upp biljetten via mejlen på mobilen och visa den vid armbandsuthämtningen. Tänk på miljön! Legitimation måste tas med vid uthämtning.

Kan jag hämta ut armband till någon annan?

Det går ej att hämta ut armband till någon annan, alla biljetter som skall hämtas ut måste vara närvarande då armbanden sätts direkt på armen. Legitimation måste tas med vid uthämtning.

Vad gäller för armbandet man får i utbyte mot biljetten?

Armbandet gäller som entré till festivalområdet. Armbandet går inte att ta av utan att det går sönder och trasigt armband eller plombering gäller inte som entré. Förstört eller bortappat armband ersätts ej.

Vilka biljetter är det som gäller för assistenter/ledsagare?

Ledsagare och assistenter går in gratis på festivalen och behöver inte köpa någon biljett, såklart under förutsättningen att personen arbetar & kan uppvisa ledsagarpass. De ansvarar hela tiden för den de ledsagar. Besöker du festivalen privat – så gäller vanlig entré.

Festivalfrågor

Vem arrangerar Arenafesten?

Höga Kusten Nöje Event AB som förutom konsertverksamhet på årsbasis även arrangerar bland annat Sensommar, Härnösands Stadsfest & Kramfors Folkfest. Mer information om arrangören finns på http://hogakustennoje.se

Arenafesten arrangeras tillsammans med de delägaren Ljud & Ljus Control.

Var ligger festivalen?

Festivalen arrangeras 2020 på NP3 Arena (Idrottsparken) i centrala Sundsvall.

Vilka öppettider har festivalområdet?

Torsdag 2 juli: 18:00-23:00

Entré & insläpp till festivalområdet stänger en timme före stängning.

Finns det parkering på festivalen?

Nej. Vi rekommenderar att parkera i city. Det är cirka två minuters gångväg från Sundsvall centrum.

Vad är förbjudet att ta in på festivalområdet?

Vänligen läs igenom vår lista nedan noggrant för att se vilka saker du bör lämna hemma. Otillåtna/olagliga föremål kommer beslagtas och anmälas. Det kommer inte ske någon återlämning utav beslagtagna föremål. Det finns även ett par saker som vi ber dig lämna hemma. Djur/systemkameror beslagtas självklart inte, men dem får stanna utanför området.

Följande föremål får inte medtas in på festivalområdet:

* Alkohol
* Mat & Dryck
* Stolar av olika slag
* Paraply
* Brandfarliga vätskor
* Alla föremål som rimligen kan användas som vapen
* Droger
* Fyrverkerier, pyroteknik eller bengaler
* Laserpekare
* Glasflaskor
* Djur
* Ljudsystem
* Systemkamera
* Rökförbud gäller inne på arenan

Kontakta oss innan om du är osäker på om du får ta med något in på festivalområdet.

Varför du inte får ta med djur: Detta p.g.a. höga ljudvolymer som inte är särskilt passande för djur, trånga utrymmen, mycket folk, pyroteknik som kan skrämma djuren samt allergier.

Varför du inte får ta med dig systemkamera: Detta är krav från många artisters management & bokningsbolag, samt stöldrisk, skymningsrisk och skador.

Jag är rullstolsburen, hur gör jag och min ledsagare?

Oroa dig inte! Du är minst lika välkommen som vilken festivalbesökare som helst. För detta vill vi ju inte verkligen inte gå miste om, Sundsvalls bästa festival!

Vad det gäller handikappade (rullstolsburna) så köper den person som önskar gå på festivalen, en vanlig biljett, precis som alla andra. En ledsagare är tillåten att ta med sig in på festivalområdet kostnadsfritt, om ledsagarkort kan uppvisas.

För att detta inte skall utnyttjas så kan man alltså inte gå in ”själv” med ledsagarkort, utan du måste naturligtvis ha med dig den personen du hjälper.

OBS! Tänk på att festivalens underlag är gräs & plast.

När spelar artisterna?

Programmet släpps några veckor innan festivalen. Då kommer du hitta programmet i menyn längst upp på sidan.

Får jag pengarna tillbaka om en artist ställer in?

Nej. Arenafesten reserverar sig över att artister kan ställa in sin spelning på festivalen med kort varsel.

Kommer det finnas en garderob på festivalområdet där jag kan hänga in min jacka?

Nej.

Vilka åldersgränser gäller på festivalen?

15 år för att komma in till festivalen, 15 år gäller även i målsmans sällskap (15 år fyllda, inga undantag). 18 år för att komma in till serveringsområdet. 21+ för att komma in på premium-området (separat biljett för premium krävs).

Får man ta med alkohol in på festivalområdet?

Nej, det är totalförbjudet att ta med sig mat & dryck in på området. Gäller all mat & dryck.

Finns det ölförsäljning på området?

Ja.

Får man ha med kamera eller inspelningsutrustning?

Mobilkameror och kompaktkameror är tillåtna inne på festivalområdet, medan systemkameror och inspelningsutrustning ej är tillåtna.

Pressackreditering?

Hej!

Vi får in väldigt många pressförfrågningar och ansökan görs längre ner. Om ni är flera personer som söker ackreditering för samma media behöver ni skicka in separata ansökningar.

Observera att vi bara har möjlighet godkänna journalister med en fast uppdragsgivare.
Om vi accepterar din ansökan kommer ditt svarsmail innehålla information om vilken typ av ackreditering du tilldelats. Om du skulle få ett avslag hoppas vi att du förstår och accepterar vårt beslut. För invändningar eller övriga frågor, vänligen kontakta press@hknoje.se.

Vi vill ha din ansökan senast den 28 juni 2020.

 

Festivalens egna bevakande fotografer?

Genom att besöka festivalen godtar du att du kan bli fotograferad. Fotografier/video kommer att ev. användas i kommersiella syften och bilder kommer inte att tas bort av besökares önskemål.

Säkerhet & Tips

Ta hand om varandra!

Vi vill att alla ska känna sig trygga på vår festival. Vi är alla på festivalen för att ha kul, umgås och se en massa band och att någon känner sig orolig eller utsatt är aldrig okej. Du ska alltid tänka på hur du beter dig mot andra, och ta hand om dig själv och dina vänner.
Vi har ordningsvakter både på festivalen, brandmän och sjukvårdare finns på plats, och polisen upprättar under festivalen en sambandscentral på området för att alltid finnas nära till hands.

Nödfall – Larma 112

Nödnumret 112 ska användas vid akuta nödsituationer då det är fara för liv, egendom eller miljö. Genom ett samtal till 112 når du samhällets alla hjälpresurser.
Polisen har upprättat en tillfällig sambandscentral på festivalområdet. Om du har utsatts för brott, anmäl det så fort som möjligt till polisen på telefonnummer 114 14, eller prata med en ordningsvakt för att få hjälp att göra en anmälan. Du kan också prata med någon av poliserna som finns på festivalområdet.

Trängsel på konserter

Tänk på att det kan bli väldigt trångt under konserterna. Om du kommer tidigt till en konsert och ställer dig långt fram kan du plötsligt känna dig instängd och trängd.

Vill du undvika trängsel: Ställ dig längre bak eller en bit ut åt sidorna, du både ser och hör bra även därifrån.

Om du står långt fram och känner dig trängd – försök att påkalla uppmärksamhet från personalen i scendiket.

Tänk på att…

– Se till att din mobil alltid är laddad. Den kan du ladda vid våra laddningsstationer.

– Se till att under nattetid använda huvudvägarna på campingen – gå inte ut och utforska mörka, tystare områdena. Det är bättre att göra det på dagtid.

– Bestäm i förväg en mötesplats för dig och dina vänner där ni kan träffas ifall ni skulle komma ifrån varandra.

– Drick mycket vatten! Speciellt när det är varmt, så att du slipper bli uttorkad och må dåligt. Ta med en tom vattenflaska in på området och fyll på vid någon av vattenstationerna.

– Kom ihåg att sjukvårdstältet och den tillfälliga polisstationen som är på plats under festivalen finns där för att hjälpa dig ifall du behöver det.

Om något händer

Vid nödfall skall du kontakta närmaste personal. Det finns över 100 personer som jobbar med festivalen, säkerhet i tjänst, alla bär festivalvästar, så håll utkik efter dem. De kommer kunna hjälpa dig, ge dig den information som du behöver och svara på dina frågor. Om det är en nödsituation ska du alltid ringa 112.

Sjukvård

Sjukvårdstälten är öppna för alla besökare. Du kan gå hit för eventuella medicinska problem som du kan ha och om de inte kan behandla dig kan de vid behov ordna en transport till det lokala sjukhuset. Det finns sjukvårdstält både på festivalområdet, och dessa finns utmärkta på festivalkartan.

Säkerhetspersonal, ordningsvakter och polis

De är alla där för att ta hand om dig, dina vänner och resten av vår festivalpublik. Om du är orolig över något eller någons beteende, berätta för dem så fort du kan – de kommer att kunna reda ut eventuella problem innan de inträffar.